Natuurgeneeskundige Praktijk Jussen

Different wildflowers bottle natural

Bachbloesemtherapie

Dr. Edward Bach (*1886) was een Engelse arts die de Bachbloesemtherapie ontwikkeld heeft. Hij was een zeer gevoelig mens die - tijdens zijn levenslange zoektocht naar een natuurlijke manier van genezen - steeds weer bloesems vond met een heilzame werking.

De 38 bloesemremedies zijn plantenextracten die balancerend werken op emoties en stemmingen, zoals bijvoorbeeld angst, stress, faalangst, schuldgevoel, ongeduld of piekeren.

Bachbloesemtherapie is een behandelvorm die de laatste jaren bijzonder in de belangstelling staat. U kunt de bloesems kant en klaar kopen in de winkel, maar de werking is effectiever als deze goed begeleid wordt. Het is niet voor niets dat een opleiding tot Bachbloesemspecialist minimaal twee jaar in beslag neemt!

Naast de klassieke toepassingen die dr. Bach aan het begin van de 20ste eeuw beschreef, zijn er recent nieuwe therapieën ontwikkeld, waarbij klachten via de huid behandeld kunnen worden en er een relatie is gelegd tussen Bachbloesems en de behandeling van acupunctuur meridianen.

Benieuwd hoe Bachbloesemtherapie u kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met me op!Ⓒ 2014-2022 Praktijk Jussen